Vandaag besteld = morgen verzonden

Sportadvies bij elke bestelling

Boven €75,- gratis verzending

Ashwagandha, wat is het en wat doet het?

Afbeelding van ashwagandha

Deze inspiratie delen

Ashwagandha, ook wel bekend als Withania Somnifera, is een kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde, een traditionele vorm van geneeskunde uit India. Het kruid wordt ook wel “Indiase ginseng” genoemd vanwege de vele gezondheidsvoordelen die eraan worden toegeschreven. In deze blog lees je wat Ashwagandha precies is en welke gezondheidsvoordelen het biedt.

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een kleine struik die groeit in India, het Midden-Oosten en delen van Afrika. Het kruid heeft een lange geschiedenis van gebruik in de Ayurvedische geneeskunde vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. De wortels en bladeren van de plant worden vaak gedroogd en vermalen tot poeder, dat vervolgens kan worden gebruikt als supplement.

Gezondheidsvoordelen van Ashwagandha

Vermindert stress en angst

Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Ashwagandha is de mogelijkheid om stress en angst te verminderen. Het kruid wordt vaak gebruikt als adaptogeen, wat betekent dat het ons lichaam kan helpen om te gaan met stress en de bijbehorende symptomen, zoals vermoeidheid en uitputting.

Verbetert de hersenfunctie

Ashwagandha kan ook de hersenfunctie verbeteren. Het kruid heeft aangetoond dat het de cognitieve functie kan verbeteren en de symptomen van aandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson kan verminderen.

Verlaagt cortisolniveau

Cortisol is een hormoon dat ons lichaam aanmaakt als reactie op stress. Te veel cortisol kan schadelijk zijn voor ons lichaam en kan leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder gewichtstoename, diabetes en hartziekten. Ashwagandha kan helpen om het cortisolniveau in ons lichaam te verlagen en zo deze gezondheidsproblemen te voorkomen.

Verhoogt spierkracht en uithoudingsvermogen

Ashwagandha kan ook helpen om spierkracht en uithoudingsvermogen te verhogen. Het kruid wordt vaak gebruikt door atleten en bodybuilders vanwege de potentie om de prestaties te verbeteren en de spiergroei te bevorderen.

Verbetert de slaapkwaliteit

Ten slotte kan Ashwagandha ook helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren. Het kruid kan helpen om de symptomen van slapeloosheid en andere slaapstoornissen te verminderen, waardoor we beter uitgerust wakker worden.

Waar koop ik mijn Ashwagandha?

Nu je de voordelen van Ashwagandha weet, wil je weten waar je het kunt kopen. Dan ben je bij BEED Sports aan het goede adres. Bestel jouw losse portie biologische Ashwagandha of bestel Ashwagandha als onderdeel van jouw totaal pakket!

Meer lezen

Eiwitten? Ja! Maar hoe?

We hebben hier een paar ideeën beschreven hoe de eiwitten eens op een andere manier gebruikt kunnen worden. Lees snel door! Kwark met eiwitpoederKwark is een populaire bron van...

Ashwagandha, wat is het en wat doet het?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Welke Sport?

Voor welke sport zoek je een voedingsplan?